Sült gyümölcsök

A hűvös őszi idő beköszöntével nincs is jobb, mint a sütőben sülő illatos ételek mellett átmelegíteni egy kicsit. Sokan ilyenkor a sült húsra gondolnak, esetleg némi sült zöldségre, de mi a helyzet az édes és zamatos őszi idénygyümölcsökkel? Szeptembertől november végéig bővelkedünk bennük, ezért ilyenkor érdemes kihasználni a lehetőséget, és minél sokoldalúbban kínálni őket szeretteinknek. A gyümölcsleves és a gyümölcsös sütemények mellett nagyon finomak a sült gyümölcsök, melyek szaftosak, édesek és még egészségesek is. A Cityfood szuper tippjeivel bárki könnyedén elkészítheti szeretteinek – mutatjuk, mit mivel érdemes párosítani, hogy az eredmény tökéletes legyen!

A sült gyümölcsökről

  • Minden sült gyümölcsre igaz, hogy cukorral vagy mézzel remekül édesíthetőek, és ha őszinték akarunk lenni, szükséges is hozzájuk, hiszen a megolvadt édes cukor utánozhatatlan ízt kölcsönöz nekik.
  • Mivel a gyümölcsök leve hajlamos a tepsi aljára égni, ajánlatos sütőpapírral kibélelni sütés előtt.
  • A befűszerezett gyümölcsöket előbb alufóliával fedve kell sütni, majd amikor már kezdenek puhulni, anélkül folytatni a sütést.

Szilva szegfűszeggel és cukorral

A megmosott, félbevágott szilvákat héjukkal lefelé elhelyezzük, majd szegfűszeges cukorral megszórjuk őket. A szegfűszeg íze erőteljes, ezért érdemes mértékletesnek lenni és nem túl sokat rászórni, nehogy keserű legyen.

Birsalma fahéjjal és mézzel

A birsalmát megmossuk, félbe vágjuk, magházát kivesszük, és héjával lefelé a tepsibe helyezzük. A héja rajta maradhat, attól csak finomabb lesz az eredmény. Az őrölt fahéjat elkeverjük egy kis cukorral, és alaposan megszórjuk vele a birs tetejét. A mélyedésbe kerülhet egy kis méz is, az még zamatosabbá teszi.

Alma vaníliás dióval

Az almákat megmossuk, hámozni nem szükséges. A közepükbe vaníliás cukorral elkevert darált diót helyezünk. Ahogyan sül az alma, a dió kissé megpirul, így kisé ropogós lesz a végeredmény.

Körte mézzel és kéksajttal

A körtét félbe vágjuk, ezt sem hámozzuk meg. Magházát kivéve mézzel töltjük meg. Sülés után egy kevés kéksajtot teszünk a tetejére, így igazán pikáns ízt kapunk.

Biztosan sokakban felmerült mostanra a kérdés, hogy mi mellé lehet enni ezeket a finom édes sült gyümölcsöket. A gofri, a kuglóf, vagy az amerikai palacsinta remekül kiegészíti a gyümölcsök szaftosságát, de akár egy egyszerű kevert tészta is jó szolgálatot tesz. Ha már tudja, hogy mi lesz az esti desszert, de az ebéddel már nem lesz ideje bajlódni, bízza a főzést a Cityfoodra! Tőlünk finom és változatos ételeket rendelhet házhoz az egész család számára.