Karácsonyi forró, fűszeres puncs

Elérkezett az év utolsó hónapja, és vele együtt a legszebb, legmeghittebb ünnep, a karácsony. Az ünnepre hangolódás minden családban máshogyan történik, de egy biztos: az édesanyák már jóval a nagy nap előtt elkezdenek gondolkodni a menün. Igen ám, de ahhoz, hogy igazán fejedelmi legyen a karácsonyi vacsora, jó, ha időben kitaláljuk azt is, hogy mi legyen a vendégváró ital. Ilyenkor népszerűek a klasszikus borok, likőrök, teák és forró csokik, de aki kreatív, saját maga is készíthet egy finom alkoholos innivalót szeretteinek. A Cityfood most egy igazán illatos és ízletes karácsonyi puncs receptet hozott kedves olvasóinak, tartson ismét velünk, mutatjuk, hogyan készül!

Hozzávalók:

  • 7 dl almalé
  • 3 dl gránátalmalé
  • 5 dl víz
  • 5 ek akácméz
  • 5 ek barna cukor
  • 1 dl fehér rum
  • 2 db egész fahéjrúd
  • 6 db szegfűszeg
  • 3 db szegfűbors
  • 4 vékony szelet friss gyömbér
  • 1 lime leve
  • 1 narancs leve
  • egy marék aszalt vörösáfonya

A narancs és a lime levét kifacsarjuk és félretesszük. Egy lábasba öntjük az almalevet, a gránátalmalevet és a vizet. A mézet és a barna cukrot feloldjuk benne, majd beleszórjuk a fahéjrudat, a szegfűszeget, a szegfűborsot és a gyömbérszeleteket, azután elkezdjük hevíteni. Ha felforrt, 5 percig forraljuk, majd hozzáöntjük a narancs és a lime levét, és azokkal együtt is forraljuk még 3 percet. Végül hozzáadjuk a rumot, 2 perc után pedig elzárjuk alatta a gázt, hogy ne veszítse el az alkoholtartalmát. Negyed órát pihentetjük, hogy kissé meghűljön, és a fűszerek aromája érvényesülni tudjon, majd leszűrjük. Tálalás előtt a poharakba teszünk néhány szem aszalt vörösáfonyát, és ráöntjük a puncsot. Egyszerű, gyorsan elkészül, és a siker is garantált ezzel a kellemesen alkoholos téli itallal!

Ön már elkezdett az ünnepekre készülődni? Takarítás, ajándékok beszerzése, csomagolás, menütervezés? Ha a karácsonyi menüt még nem találta ki, tudunk segíteni, hiszen a Cityfoodtól finom ételeket rendelhet házhoz önmaga és családja számára. Futáraink még december 23-án is dolgoznak, így megrendelheti kínálatunkból a karácsonyi ebédet. Néhány fogás kedvcsinálónak étlapunkról – Harcsa halászlé, Libamájjal töltött borda házi burgonyapürével, Vaddisznószeletek vadasan zsemlegombóccal, Karácsonyi citromos pulykaragu leves, Rántott ponty majonézes burgonyasalátával. Csak néhány kattintás, és bármelyiket a karácsonyi asztalra varázsolhatja!