Mit együnk szilveszterkor?

Enni muszáj, az évnek mind a 365 napján. Egy átlagos napon mindenki máshogy oldja meg az étkezését, sokan főznek saját maguknak, mások ételt rendelnek, és az is gyakori, hogy szendviccsel, hideg élelemmel próbálják átvészelni a dolgos mindennapokat az emberek. Éppen ezért, amikor elérkeznek az ünnepnapok, sokkal többet gondolkodunk rajta, hogy mit egyen a család. Ilyenkor a táplálkozás nemcsak létszükséglet, hanem örömforrás is lehet, hiszen egy finom meleg étel melletti beszélgetésénél nincs jobb. Túl vagyunk a karácsonyi forgatagon, máris közeleg a szilveszter – de mit együnk? A Cityfood most néhány hagyományos szilveszteri fogást ajánl kedves olvasóinak, tartson ismét velük, búcsúzzunk együtt 2022-től!

Kocsonya

A kocsonya a paraszti világ hagyományos szilveszteri étele volt. A néphagyomány szerint az óév utolsó napján sertéshúst kell enni, hiszen az kitúrja a szerencsét a föld alól is. A kocsonya éppen ezért tökéletes választás, hiszen sertésből készül. A karácsonyi lakoma után el is lehet készíteni, így szilveszterkor csak ki kell venni a hűtőből, és máris fogyaszthatjuk.

Lencse

A lencse, mivel apró szemes, szintén gyakori szilveszteri fogás. Az apró kis lencseszemek bőséget, gazdagságot hoznak a családnak, ezért fogyasztása szinte kötelező. Készülhet belőle leves, főzelék, vagy akár lencsesaláta. Mindhárom variációhoz nagyon jól illik a virsli vagy a sültkolbász, melyek szintén hagyományos szilveszteri ételek.

Pogácsa

A pogácsa kiváló nassolnivaló, amíg várjuk, hogy éjfélt üssön az óra, ám a babona szerint fontos, hogy még az óévben elfogyjon az összes, és az új esztendőt tiszta, üres tányérral köszöntsük, így gazdagságban és jólétben lesz részünk. A pogácsa másik nagy előnye, hogy kiváló kísérő mindenféle ital mellé, így bátrabban lehet koccintani szilveszter éjjelén.

Mákos guba

Végezetül következzen egy kis édesség, hiszen az igazi lakoma és ünnep fontos szereplője a desszert. A mák hagyományos szilveszteri élelmiszer, apó szemecskéi bőséget hoznak a családnak. A mákos guba gyorsan elkészül, ezért nagyon jó választás az újév köszöntésére.

Ön tudja már, hogy mi lesz a menü szilveszterkor? Bármelyiket választja a fentiek közül, nem tud hibázni velük. Ha pedig az új évben szeretné ismét házhoz rendelni az ebédet, válassza a Cityfoodot – futáraink már január 3-án munkába állnak!