Garnélaleves kókusztejjel

A tengeri herkentyűk és a halak igazi megosztó ételnek számítanak, rengeteg rajongójuk van, míg mások ki nem állhatjuk ízüket, állagukat. A garnélarák az elmúlt évtizedekben hazánkban is elérhető áruvá vált, a szupermarketek polcain megtalálhatják a kísérletezni vágyók. Sokoldalúan felhasználható alapanyagról van szó, számos ételbe jól beilleszthető, ám a mi személyes kedvencünk a garnélás kókusztejes leves. Egy tányér forrón gőzölgő egzotikus étel, mellyel a szürke hétköznapok is feldobhatók – tartson a Cityfooddal, mutatjuk, mi kell hozzá!

Hozzávalók:

  • 3 ek vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 0,5 liter húsleves alaplé
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 tk kurkuma
  • 1 csipet chilipehely (aki nem szereti a csípőset, elhagyhatja)
  • 1/2 lime leve
  • 2 dl kókusztej (a konzerves fajta)
  • 250 g garnélarák
  • 1 marék petrezselyemzöld aprítva

A vajon kissé megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd ráöntjük a bort, és két percig hagyjuk forrni, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Ezt követően felöntjük a húsleves alaplével – ha nincs kéznél, a vízben feloldunk egy leveskockát, és ezt használjuk alaplé helyett. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és beleszórjuk a kurkumát, valamint a chilipelyhet. Belefacsarjuk a fél lime levét, majd a kókusztejet is feloldjuk benne. Ha szépen feloldódott, beletesszük a garnélákat. A rákok hamar megfőnek, nem kell őket hosszú ideig főzni, körülbelül 5 perc forrás elegendő is nekik. Amint a rákok megpuhultak, a levesbe szórjuk az aprított petrezselyem zöldjét, és még forrón tálaljuk az elkészült ételt.

Néha jólesik a változatosság, kicsit kilépni a megszokott ételek köréből és kipróbálni új ízeket. Ha időszűkében van, de szeretne egészségesen és változatosan étkezni, vagy ha időnként szívesen megkóstolná más országok ízeit, válassza a Cityfood fogásait! Finom ételeinket elvisszük otthonába vagy munkahelyére, így megspórolhatja a főzéssel töltött időt. Rendeljen tőlünk, tegyen egy próbát a Cityfooddal!