A legújabb gasztrotrendek Európában

Mióta létezik az ember, fontos kérdés számára, hogy mit egyen és azt honnan szerezze be. Mivel az evés alapszükségletünk, fontos pillére életünknek, sok energiát fektetünk abba, hogy kiválasszuk ételeinket, hogy elkészítsük azokat, és hogy folyton megújítsuk étkezési szokásainkat. Ehhez a folyamatos megújulási igényhez igazodnak az élelmiszeripai vállalatok is, és új trendeket alkotnak, amelyekkel frissíthetjük gasztronómiai szokásainkat. A Cityfood az elmúlt esztendő legnépszerűbb gasztrotrendjeit veszi most sorra, melyek meghódították Európát. Van köztük ismerős?

Növényi alapú étkezés

A vegetáriánus és vegán étkezés nem új keletű dolog, ám egyre többen választják. Folyamatosan növekszik azoknak a száma, akik érdeklődnek a növényi alapú konyha iránt, és ehhez igazodnak az éttermek, vendéglátóhelyek is. Egy ma divatos étteremnek szinte kötelező vegán és vegetáriánus lehetőségeket is kínálnia étlapján.

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság fontos tényezővé vált az élelmiszeriparban, sok étterem a hulladékcsökkentésre, a helyi termelőktől származó alapanyagok beszerzésére összpontosít. Bolygónk védelme közös feladatunk, etikai szempontból az étel elpazarlása nagy vétek.

Egészségmegóvás

Az egészséges táplálkozás továbbra is fontos trend, sokan keresik a tápláló és egészséges ételeket, a minőségi alapanyagokat. Nagy hangsúlyt kap a változatosság, az emberi test minden igényét kielégítő, hosszútávon fenntartható étrend.

Nemzetközi ízek

Az emberek egyre kalandvágyóbbak, és szívesen fedezik fel a világ minden tájáról származó új és egzotikus ízeket. Hódít az ázsiai, az indiai, a mexikói konyha, de a sült rovarok fogyasztása is egyre népszerűbb.

Gyorsételek és házhoz rendelés

Az utcai árusoknál kapható olcsó ételek továbbra is népszerűek, hiszen ezek a standok gyors és kényelmes étkezési lehetőségeket kínálnak mindenki számára. Gyors, megfizethető, és sokak számára elérhető. Az ebéd házhoz rendelésnél pedig nincs kényelmesebb megoldás.

Technológia és innováció

A hihetetlen tempóban fejlődő technológia az élelmiszeripart is eléri, népszerű az innovatív technikák alkalmazása nem csak az élelmiszerek feldolgozásában, de a főzés terén is. Szuvidálás, molekuláris gasztronómia, liofilizálás és még sok egyéb módszer, melyek segítségével egyre komolyabb gasztronómiai élményben lehet részünk.

Az élelmiszeripar nagy kihívása, hogy folyamatosan alkalmazkodni tudjon a változó fogyasztói preferenciákhoz és igényekhez, ezért a megújulás sosem ér véget. Így van ez a Cityfoodnál is, mi is folyamatosan megújuló étlappal, friss ízekkel várjuk kedves megrendelőinket. Rendelje ebédjét házhoz, éljen egy kicsit kényelmesebben!