A világ legnépszerűbb desszertjei

Gombóc Artúr nem gondolkodik sokat, ha édességről van szó, neki bármilyen csokoládé tökéletes választás az ebéd levezetésére. A csokoládétorta a maga töménységével természetesen helyet kapott a világ legnépszerűbb desszertjei között, de rajta kívül még sok más szereplő is van a listán. A Cityfood e heti blogcikkében a világ legnépszerűbb desszertjeit veszi sorra, tartson velünk, hátha kedvet kap valamelyikhez!

Torták

Az egyik legnépszerűbb desszert vitathatatlanul a torta. Nemcsak születésnapra készítjük, hanem bármilyen ünnepnapon, de akár egy unalmas hétköznapon is szeretjük meglepni vele a családot. Nagy előnye, hogy végtelen számú elkészítési módja van, így sosem lehet megunni. Annyi biztos, hogy a csokitorta és a sajttorta veretlenül az első helyezett a torták világversenyében.

Fagylalt és jégkrémek

A második helyen a hűsítő fagyik állnak, amelyek főleg nyáron esnek jól, de sokan télen is szívesen esznek jégkrémet egy meleg takaró alá bújva. A világ legnépszerűbb ízei között még mindig előkelő helyen áll a csoki, vanília és az eper, de fagylalt már egészen különleges ízekben is elérhető, mint például a matcha tea vagy a zöldborsó.

Gyümölcssaláta

Azok számára, akik könnyebb és egészségesebb desszerteket keresnek, a gyümölcssaláta a legjobb választás. Színes, frissítő és édes, mégsem terheli meg gyomrunkat és szervezetünket sok cukorral. Joghurtöntettel, mézzel vagy juharsziruppal leöntve azok is szeretni fogják, akik igénylik, hogy egy desszert édes legyen.

Tiramisu

A tiramisu Olaszországból érkezve az egész világot meghódította. Ennek a desszertnek egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Kevés hozzávalóból készül, mégis nagyon finom és kellően tömény, így gyorsan belopta magát mindenki szívébe. Aki már unja a hagyományos kávés ízt, annak érdemes kipróbálni a gyümölcsös változatokat is, mint az epres, a mangós vagy a narancsos.

Makaron

Az elmúlt évtizedben nagy felfutása van ennek a francia eredetű édességnek. Különlegessége, hogy mandulalisztből készül, és számtalan módon ízesítik. Meglehetősen drága desszert, célja nem az, hogy jóllakjon vele az ember, inkább különleges gasztronómiai élményt szeretne nyújtani. A klasszikus ízek mellett különleges ízesítésben is elérhető, létezik például mentás vagy chilis-csokis makaron is.

Önnek melyik a kedvence? Szerepel a fenti felsorolásban, vagy inkább a hazai finomságokat szereti, mint a palacsinta, a krémes, a fánk vagy a piskóta? Nézzen körül kínálatunkban, a Cityfoodtól ugyanis nemcsak ebédjét, hanem desszertjét is házhoz rendelheti, keresse folyamatosan megújuló étlapunkat, és válassza ki kedvenceit!