Lecsó gazdagon

Vannak ételek, amelyek szorosan összefonódnak egy-egy évszakkal, ilyen a téli kocsonya, az őszi sült tök, a tavaszi zsenge borsóból készült borsóleves és a nyári lecsó. Lecsót ugyan lehet készíteni más évszakban is, de vitathatatlan tény, hogy nyáron a legfinomabb, amikor friss, hazai zöldségeket tudunk hozzá vásárolni. Ahány ház, annyi változat – a Cityfood most egy olyan verziót mutat be, amiben nem csak a hagyma, paprika, paradicsom hármasa szerepel, hanem más összetevők is. Tartson velünk, mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 kisebb cukkini
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 6 paprika
  • 6 paradicsom
  • só, bors
  • 2 pár lecsókolbász
  • egy csokor friss petrezselyem

A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd kisütjük a zsírját. A sült szalonnát kiszedjük, félretesszük, a fennmaradt zsíron pedig kissé megpirítjuk a karikára szelt vöröshagymát. A paprikát megmossuk, magházát kivesszük, és felszeleteljük. A cukkinit megmossuk, hámozni nem szükséges, és kisebb darabokra vágjuk, hogy meg tudjon puhulni. A paradicsomot megmossuk, a zöld részeket eltávolítjuk és cikkekre szeljük. A zöldségeket a zsiradékon megpirított hagymára dobjuk, ízlés szerint megszórjuk sóval és borssal. Ha van kéznél frissen őrölt bors, használhatjuk azt, de ha nincs, az őrölt is megfelelő. Fedő alatt elkezdjük megpárolni a zöldségeket, hagyjuk, hogy levet eresszenek, hiszen a lecsó akkor jó, ha szaftos.
Közben a kolbászt karikára szeljük, és ha már minden zöldség kellően megpuhult, beledobjuk a kolbászt is. Néhány percig főzzük, majd elzárjuk alatta a gázt. Az apróra vágott petrezselyemzöldet a lecsó tetejére szórjuk, ettől különleges ízt kap az étel.

A lecsónak nagy előnye, hogy másnap is finom, és többféle körettel szervírozható. Sokan esküsznek a friss, puha kenyérre, míg mások bulgurral, kuszkusszal, tarhonyával vagy rizzsel kínálják.

Ha Ön is imádja a lecsót, de a nagy melegben nincs érkezése a tűzhely mellé állni, ne aggódjon, van egyszerű megoldás. Az ebéd házhoz megy, csak meg kell rendelnie a Cityfood weboldaláról! Néhány kattintás, és máris érkeznek a legfinomabb ételek. A Cityfood ételfutárra minden nap számíthat!