Almaszósz, a család kedvence

A kisgyermekek ideális esetben az első hónapokban csak anyatejet kapnak, majd megkezdődik a hozzátáplálás, a következő lépcsőfok pedig az, amikor a kicsi már ugyanazt eheti, amit a szülei. Ez elsőre jelentős könnyítésnek tűnik, de valójában inkább egy új kihívás az édesanyáknak: olyat főzni és enni, ami értékes tápanyag kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ilyenkor az ember kénytelen szembenézni azzal, ha addig esetleg egészségtelenül táplálkozott, és változatnia kell néhány dolgon, például új recepteket kell kipróbálnia. A Cityfood most egy családbarát almaszósz receptet mutat kedves olvasóinak, amely friss gyümölcsből készül, és garantáltan mindenki imádni fogja!

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 5 dl víz
  • 2 ek cukor
  • 1 ek citromlé
  • 0,5 tk őrölt fahéj
  • 1 dl tejszín

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd kockára daraboljuk. Egy lábasba tesszük, és annyi vízzel felengedjük, amennyi éppen ellepi. Ne öntsünk rá túl sok vizet, mert akkor levest kapunk a szósz helyett. Beleszórjuk a cukrot, a citromlevet és a fahéjat, majd fedő alatt teljesen puhára főzzük a gyümölcsöt. Ha az alma megpuhult, egy botmixer segítségével egy kicsit turmixolunk rajta, így maradnak benne darabok, de az állaga mégis szószos lesz. Aki teljesen simán szereti, le is turmixolhatja krémes állagúra. Végül egy tányérba kiveszünk egy merőkanálnyit a forró szószból, és a tejszínnel elkeverjük, majd az elegyet hozzáöntjük a fazékban lévő szószhoz. Egyet forralunk rajta, és máris tálalhatjuk.

Mihez illik?

Az almaszószt sokan önmagában is szeretik, de nagyon jól illik fűszeres sültekhez, szárnyasokhoz, libához, kacsához, nyúlhoz. A rántott ételeknek is remek kiegészítője, akár hús, akár zöldségek mellé kínáljuk. A hagyományos főtt krumplis megoldástól a legtöbben inkább szabadulnának, helyette érdemes kipróbálni rösztivel. Aki pedig édességre vágyik, annak a gofri, az amerikai palacsinta a legjobb választás ehhez a krémes, gyümölcsös szószhoz.

Az almaszósz egyszerű és nagyszerű is egyben, de vannak olyan időszakok, amikor még egy gyors étel elkészítésére sincs idő, akkora a rohanás. Ilyen esetekben a legegyszerűbb megoldás az ebéd házhoz rendelés – néhány kattintás, és a Cityfood futára már viszi is a finom ebédet. Rendeljen a Cityfoodtól meleg ételeket minden napra!