Cottage cheese

A sajt és a túró fontos alapanyaga a fogyókúrás étrendnek, hiszen mindkettő úgy látja el szervezetünket energiával, hogy közben nem hizlal. Nem csak a fogyásban, de az izomépítésben is fontos szerepet játszanak, ezért jó, ha a tejtermékek minél szélesebb körét ismerjük. A cottage cheese valahol félúton található a túró és a sajt között, kicsit hasonlít mindkettőre, ám vannak jellegzetességei, ezektől igazán különleges és sokoldalúan felhasználható. A Cityfood kiemelt feladatának tartja, hogy támogassa azon kedves megrendelőit, akik fogyni szeretnének, vagy csak egészségesebben kívánnak étkezni. Ezért hoztuk létre Vitálkonyha menünket, és ugyanezért szól e heti cikkünk egy olyan alapanyagról, ami az egészséges étkezést preferálók legújabb kedvence lehet.

Hogyan készül?

A cottage cheese egy pasztőrözött tehéntejből készült friss, krémes sajtféle, ami erjesztés nélkül készül, ezért íze kifejezetten enyhe, lágy. Állaga krémes, túróra emlékeztető, kis fehér göbök is találhatóak benne, ám a túróval ellentetében nem rögös. A hagyományos változat laktózban gazdag, hiszen tehéntejből készítik, de a legtöbb boltban már kapható belőle laktózmentes változat is.

Teljes értékű fehérjeforrás

A cottage cheese legnagyobb előnye, hogy mind a kilenc esszenciális aminosav megtalálható benne, tehát teljes értékű fehérjeforrás. Ez azért fontos, mert az emberi szervezet nem tudja az összes aminosavat magának előállítani, így azok az élelmiszerek, amik erre képesek, igen értékesek. Emellett található benne szelén, riboflavin és B12 vitamin is. Kiváló kalciumforrás, alacsony a szénhidráttartalma, és kifejezetten kalóriaszegény élelmiszer. Az izomépítésben és az izmok regenerációjában fontos szerepet játszik, ezért sportolóknak erősen ajánlott rendszeresen fogyasztani.

Széles körű felhasználás

Akár fogyni szeretnénk, akár izmot növelni, esetleg csupán változatosan étkezni, a cottage cheese kiváló választás minden helyzetben. Használhatjuk tésztás ételekbe, készülhet belőle töltelék, szendvicskrém, de akár desszert is. Torták, sütemények, pohárkrémek kiváló alapanyaga, friss gyümölccsel fogyasztva nagyon finom, egészséges desszert készíthető belőle.

Ha Önnek is fontos az egészségtudatos étkezés, és szeretne vigyázni alakjára, de a kalóriaszámolgatás nem erőssége, rendeljen házhoz finom és egészséges ételeket a Cityfood Vitálkonyha menüjéből. Keresse étlapunkat, futárunk pedig házhoz szállítja a megrendelt fogásokat!