Hány pohár vizet igyunk meg egy nap?

Az egészségtudatos táplálkozás egyre nagyobb hangsúlyt kap az emberek életében, szerencsére ma már sokan igyekeznek odafigyelni arra, hogy megfelelő alapanyagokból készült ennivalót egyenek, és hogy kerüljék a feldolgozott élelmiszereket. Ezek nélkülözhetetlen alappillérei a sikeres fogyókúrának, ahogyan a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás is. Ez utóbbit sokaknak nem könnyű betartani, noha kellő mennyiségű víz nélkül nem beszélhetünk egészségről. De mennyit kell ahhoz inni, hogy szervezetünk egészségesen tudjon működni? Erről szól a Cityfood e heti cikke!

Rossz kondicionálás

Sajnos a világ lakosságának nagy százaléka küzd azzal, hogy túl keveset iszik, érdekes módon a nők nagy részének ez a hétköznapi dolog nehézséget okoz, és az ajánlott mennyiség teljesíthetetlennek tűnik. Hogy ki miért iszik keveset, annak okai természetesen egyénenként eltérnek, de gyakori probléma a gyerekkorban szokássá vált ivástiltás, ami aztán annyira berögződik, hogy felnőttkorra is megmarad, a napközbeni mosdóhasználat nehezítettsége, vagy éppen az, ha a munkánk miatt túl körülményes vízhez jutni.

Nehéz változtatni

Sajnos, aki hosszabb időn keresztül túl kevés folyadékot fogyaszt, az nem csak egészségügyi nehézségekkel számolhat, hanem azzal is, hogy hiába szeretne változtatni, nem sikerül. Az emberi szervezet ugyanis hozzászokik a rutinhoz, amit nagy odafigyeléssel, tudatossággal és kitartással lehet csak újraírni. A többet ivást nem elegendő elhatározni, csinálni is kell, mégpedig rendszer szinten, minden nap.

Mennyi az annyi?

Eltérő vélekedések vannak arról, hogy pontosan mennyi az ajánlott napi folyadékfogyasztás, egyes szakértők szerint férfiak számára ajánlott napi folyadékmennyiség 3,7 liter, míg a nőké 2,7. Mások úgy vélik, hogy a napi 2,5 liter mindenki számára elengedő. Abban azonban mindenki egyetért, hogy nem az a jó beidegződés, ha megvárjuk, hogy megszomjazzunk, hiszen úgy szinte lehetetlen teljesíteni ezt a mennyiséget, ráadásul a szomjúságérzés sokaknál már csak akkor jelentkezik, ha a kiszáradási folyamat elkezdődött. Éppen ezért naponta sokszor kell inni, folyamatosan kortyolgatva a friss vizet.

Ha nem csak az ivás, de a megfelelő minőségű, egészségtudatos, esetleg fogyókúrás ebéd kérdése is feladja a leckét, a Cityfoodtól házhoz rendelheti Vitálkonyha menünket. Ebben finom, kalóriaszegény ételeket talál, melyekkel a fogyókúra könnyedén kivitelezhető. Keresse étlapunkat, rendelje házhoz fogásainkat, és lakjon jól velünk! A Cityfood ételfutárok minden hétköznap házhoz viszik az ebédet!