Előző heti blogcikkünkben bemutattuk, hogy mi is az a laktózintolerancia, hogyan ismerhető fel, és mit tehet az, akiről kiderül, hogy laktózérzékeny. Az egyik megoldási lehetőség ilyen esetben, hogy tejtermékek fogyasztása… Tartalom Megtekintése

Sokan azt gondolják, hogy a laktózérzékenység csupán a magyar társadalom egy nagyon kis részét érinti, ezért nem is kell vele különösebben foglalkozni. Ezzel szemben az igazság az, hogy a hazai… Tartalom Megtekintése

Az elmúlt hetekben sok szót ejtettünk a vegetáriánus és a vegán étrend jellegzetességeiről illetve előnyeiről, de mostanáig kisebb hangsúlyt kaptak a desszertek. Aki teljesen mellőzni akarja az állati eredetű élelmiszereket,… Tartalom Megtekintése

Míg nagyszüleink idejében úgy tartották, hogy az étkezik egészségesen, akinek rendszeresen kerül hús a tányérjára, mára kialakult egy teljesen új trend, miszerint az egészséges táplálkozás nem feltétlenül foglalja magába a… Tartalom Megtekintése

Egy ideje már barátkozik a vegetáriánus étrenddel, és szívesen kipróbálná a vegánt is? Azon gondolkodik, milyen lenne száműzni minden állati eredetű élelmiszert a konyhából? Vagy éppen szereti a húst, de… Tartalom Megtekintése

Sok bejegyzésünket ihlette már a menza és a jellegzetes, „nem szeretem” menzás ételek. Köztük előkelő helyen szerepel a csurgatott tojásleves, ami gyakorlatilag nem más, mint piros lében úszó tojásfoszlányok –… Tartalom Megtekintése