picarones

Bizarr desszertek

  • |

Ha desszertre gondolunk, általában valami édes, finom sütemény, esetleg fagyi jut eszünkbe, melyek esetében nem kell sokat gondolkodni azon, hogy meg merjük-e őket kóstolni. A magyar gasztronómia nem ismer bizarr desszertféleségeket, de nincs ez így minden kultúrában. Vannak országok, ahol desszert néven csokiba mártott szöcskéket esznek, és olyan is, ahol lehet vásárolni skorpiós nyalókát. Tartson a Cityfooddal, ismerjünk meg együtt elképzelhetetlennek tűnő ételeket!

1. Tavuk göğsü, Törökországból. Ez egy édes-tejes sűrű édesség, állagra hasonlít a pudingra. Rizslisztből készül, ami nagyszerűen besűríti a cukrozott tejet. Amitől bizarr, az a főtt csirkemell, ami apró darabokra szedve kerül bele a tejbe, majd összefőzik azzal. Fahéjjal és cukorral tálalják.
2. Vörösbabos sütemény, Hong Kongból. Kis tallér formájú puha sütik, amelyek össze vannak tapasztva édes töltelékkel. Ami a csavart adja, az a töltelék maga, ami nem más, mint a vörösbab. A töltelék maga is édes.
3. Picarones, Peruból. Hagyományos perui desszert, mely édesburgonyából és tökből készül. Fánk formájúra készítik, forró olajban sütik ki, és édes öntettel kínálják.
4. Csokiba mártott szöcskék, Thaiföldről. Első helyezett a legbizarrabb ételek listáján, a csokiba mártott szöcske. Nincs is sok hozzáfűzni valónk, esetleg annyi, hogy vajon elképzelhető-e olyan mértékű élelmiszerhiány, hogy erre fanyalodjon a magyar ember is? Sokan gondolkodnának, mielőtt bevállalják, az biztos.
5. Wasabis jégkrém, Japánból. Japánban sok furcsaságot megesznek, például erjesztett szójababot és élő tintahalat, de a wasabis jégkrém sem semmi. Íze és színe pont olyan, mint a wasabinak általában, csípős, zöld színű. Shreknek biztosan ízlene.
6. Olajban sült csokiszelet, Skóciából. Panírozott csokiszelet, melyet bő, forró olajban hirtelen kisütnek. A bunda és a csoki kérge kissé megolvad, de a belseje kemény marad. Igazi kalóriabomba, másnapig meg sem éhezik, aki megeszik egy ilyet.
7. Avokádókrém, Brazíliából. Az érett avokádót pürésítik, sűrített tejjel, és lime-lével kikavarják, majd tört mogyoróval megszórva tálalják, gombóc formájában. Mintha kis fagyigombócokat ennénk. Szokás süteményekbe is kenni töltelékként.
8. Elképesztő nyalókák. Tejfölös-hagymás, esetleg sajtos chips? Mindenki imádja. De mit szólnál egy ilyen ízű nyalókához? Ha pedig mindez nem lenne elég, vásárolhatunk skorpiós, hangyás és szöcskés nyalókát is. Nem vicc, az áttetsző cukor nyalóka közepén ott figyelnek a rovarok.

Elég a lehetetlen ételekből, most már jöjjön valami könnyen emészthető ötlet a következő napokra. A Cityfoodnak van néhány jó tippje, keresse weboldalunkat, rendelje meg holnapi ebédjét tőlük. Néhány kattintás, és ebédje házhoz érkezik!