Különleges diós kiflik

  • |

A hideg téli hónapok és a kényszerű home office során többet nyúlunk a forró italok után, jobban csúszik ilyenkor a finom citromos tea, vagy éppen a tejjel ízesített langyos tea, ahogyan az angolok isszák.  Kétségtelen, hogy a kávé és a kakaó is jobban fogy, hiszen jólesik az embernek kicsit belülről is átmelegedni a túl hosszúra és monotonra nyúlt napok során. Éppen ezért nasiból is több kell otthonra, a meleg italok mellé pedig jól jön egy kis édesség – a legjobb, ha sokáig eltartható és nagyon finom. És mi lehetne finomabb egy diós sütinél? Sajnos az idei diótermés nem mondható kielégítőnek, így a dió ára továbbra is az egekben jár, de egy kevésre azért megéri beruházni, hiszen nagyon finom sütemény készíthető belőle, és a még egészséges is. A Cityfood ezen a héten egy ilyen receptet hoz kedves olvasóinak – mascarponés-diós kiflik, mutatjuk a receptet!

Hozzávalók

a tésztához:

230 g mascarpone

230 g szobahőmérsékletű vaj

2 ek cukor

250 g finomliszt

a töltelékhez:

120 g aprított dió

70 g cukor

1 ek fahéj

a kenéshez:

1 db tojásfehérje egy kis vízzel elkeverve

Egy keverőtálba tesszük a vajat, a cukrot és a mascarpone sajtot, azután gépi vagy kézi keverővel habosra keverjük. A lisztet fokozatosan beledolgozzuk, az eredmény egy lágy tészta lesz. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, fóliába csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük. Ez idő alatt a tészta kissé megkeményedik, formázhatóvá válik.

Előkészítjük a nyújtódeszkát és a sodrófát, a sütőt közben előmelegítjük. A deszkát meglisztezzük, majd kinyújtjuk az első adag tésztát kb. 20 cm átmérőjű kerek formára. Egy kenőecset segítségével vékonyan megkenjük a tésztát a tojásfehérjével, majd megszórjuk a diós-cukros-fahéjas keverékkel. A tésztát nyolc egyenlő méretű cikkelyre szeljük, majd a kis háromszögeket kívülről befelé haladva szépen feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, a tetejüket pedig kissé megkenjük a tojásfehérjével. Kb. 20-25 perc alatt szép aranysárga színűre sütjük őket. Az eredmény ropogós kiflik sokasága, ami vendégvárónak is kiváló.

Ön is szívesen készítene egy kis süteményt szeretteinek? A gond csupán annyi, hogy a sok munka mellett nem jut ideje főzni és sütni is? Ne aggódjon, mi a Cityfoodnál mindig állunk rendelkezésére! Keresse étlapunkat weboldalunkon, és válassza ki kedvenc ételeit. Mi házhoz szállítjuk Önnek, így marad ideje a családdal lenni és együtt sütni valami finomat.