Számtorta linzertésztából

A kisgyerekek számára a saját születésnapjuk az év eseménye, rendkívül büszkék arra, hogy még egy évvel idősebbek lettek. Igénylik és szeretik látni ilyenkor a saját életkorukat mindenféle formában, jöhet a számos lufi, a girlandok és persze a legfontosabb: a torta. Sok édesanya azért nem mer nekiállni a hőn áhított számtorta elkészítésének, mert fél, hogy nem fog sikerülni, és csalódást okoz gyermekének. A Cityfood két megnyugtató dolgot is tud számukra mondani: az egyik, hogy nincs nagyobb boldogság a kicsiknek annál, ha saját anyukájuk süti a tortájukat, a másik, hogy létezik egyszerű számtorta recept. A tésztája egyszerű linzertészta, a krém pedig vaníliás-mascarponés, így garantáltan imádni fogja minden gyermek és felnőtt.

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája

+ eperlekvár a kenéshez

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tk vanília aroma

Díszítésnek:

A finomlisztet elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a szobahőmérsékletű vajat belekockázzuk, és elmorzsoljuk benne. A tojással összegyúrjuk, majd a tésztát egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen. Másnap a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és kibélelünk két nagyméretű lapos tepsit sütőpapírral. A tésztát vékonyra nyújtjuk egy sütőpapíron, majd kivágjuk belőle a választott számot, ehhez használhatunk papírsablont. Egy számhoz két tésztalap kell. Előmelegített sütőben tíz perc alatt készre sütjük őket, fontos, hogy a tepsiben tudjanak kihűlni. Amíg hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a mascarponét, a csomómentes porcukrot és a vanília aromát. A krémet habzsákba töltjük. Végezetük összeállítjuk a tortát. Az egyik tésztát megkenjük lekvárral, habzsákkal kis gombócokat nyomunk a krémből. A tetejére tesszük a következő linzerlapot, amit szintén megkenünk a lekvárral. Újra jöhet a krém, kis habcsókokat nyomunk belőle. Végül feldíszítjük gyümölcsökkel, macaronnal vagy bármivel, amit az ünnepelt szeret. Néhány órára még a hűtőbe tesszük, hogy a tészta meg tudjon puhulni.

Ugye milyen egyszerű? Már csak az ebédkérdést kellene megoldani? Rendeljen házhoz finom meleg ételt a Cityfoodtól, mi levesszük a főzés terhét válláról. Változatos ételkínálattal várjuk kedves megrendelőinket! A Cityfood ételfutárai minden hétköznap házhoz viszik az ebédet!