Omlós keksz kandírozott naranccsal

Mi kell ahhoz, hogy jól induljon a reggel? Egy csésze gőzölgő feketekávé és egy kiadós reggeli? Vagy épp csak egy korty meleg tea meg néhány gyors falat, ami segít elindulni, a többiről pedig majd ebédidőben gondoskodunk? Mindenkinek máshogyan néz ki az ideális reggel, de egy biztos: jó, ha van kéznél némi finom házi keksz, ami kisegíti az embert a bajból a reggeli rohanás közepette. A Cityfood most egy olyan keksz receptjét hozta el kedves olvasóinak, amit a kandírozott narancshéj tesz különlegessé, és amivel érdemes közelebbi barátságot kötni, hiszen egyszerű és nagyszerű illatos sütemény. Ráadásul a gyerekek is imádni fogják!

Hozzávalók:

  • 220 g puha, szobahőmérsékletű vaj
  • 60 g porcukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 220 g finomliszt
  • 65 g kukoricakeményítő
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 1 csésze kandírozott narancshéj

Ehhez a recepthez a legegyszerűbb, ha konyhai robotgépet használunk, hiszen az elvégzi helyettünk a kevergetést, de ha nincs kéznél, kézzel is elkészíthetjük a tésztát. A szobahőmérsékletű, puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliaaromával. Egy másik tálba beleszitáljuk a lisztet, majd vegyítjük a kukoricakeményítővel és az őrölt fahéjjal. A lisztes keveréket a vajashoz adjuk, végül beleszórjuk az apróra vágott kandírozott narancshéjat. Egynemű tésztát készítünk belőle, amit lisztezett felületen rúd formájúra alakítunk. A tésztarudat fóliába csomagoljuk, és két órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ha az idő letelt, 200 fokra előmelegítjük a sütőt, és egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztából éles késsel ujjnyi vastag szeleteket vágunk, és a tepsibe sorakoztatjuk őket. 12-14 perc alatt megsütjük a kekszeket, és a tepsiben hagyjuk őket kihűlni, mert melegen még kissé törékenyek. Ha kihűltek, tárolhatjuk egy fémdobozban, így nem fognak túlságosan lepuhulni.

Egy finom keksznek mindig örül a család, de bizony ezzel még nem ér véget az egész hetes, hónapos menütervezés. Ha 2024-ben kevesebb időt szeretne a konyhában ebédfőzéssel tölteni, és többet a saját maga örömére, érdemes egy próbát tennie a Cityfooddal! Néhány kattintással házhoz rendelheti tőlünk finom ebédjét, így több ideje marad arra, ami igazi örömet okoz. Mi ebben az évben is a megszokott minőséggel, és megfizethető árakkal várjuk kedves megrendelőinket!