Pomelo, az óriás citrus

A pomelo egy messzi földről érkezett óriás vitaminbomba, ami ugyan sok hasonlóságot mutat közeli rokonával, a grapefruittal, de annál édesebb és szárazabb húsú gyümölcs. Nagy méretével kitűnik a gyümölcsös standok kínálatából, és télidőn hasznunkra válik, hiszen számos olyan tápanyagot tartalmaz, ami nagyon jól jön a vitaminhiányos időszakban. A Cityfood e heti cikkében megmutatjuk, miért érdemes a hideg hónapok során beiktatni étrendünkbe, hiszen rengeteg értékes tápanyaggal segíti szervezetünk egészséges működését.

Értékes vitaminforrás

A pomelo számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és kiváló C-vitaminforrás. Egy átlagos méretű pomelo több napra elegendő C-vitamint tartalmaz, ami erőteljes immunerősítő hatású. Magas antioxidáns tartalmával megelőzi a szabad gyökök okozta sejtkárosodást, emellett más vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, beleértve a káliumot, amely segít szabályozni a folyadékegyensúlyt és a vérnyomást.

Magas rosttartalom

Egy felnőtt ember szervezetének átlagosan napi 25 gramm rostra van szüksége, ami, ha belegondolunk, nem kevés, és nem is könnyű minden nap biztosítani. A pomelo kifejezetten magas rosttartalommal bír, egy meghámozott gyümölcs körülbelül 6 gramm rostot tartalmaz, ezért nagyszerű lehetőség arra, hogy fedezzük a szükséges bevitel egy részét. A magas rosttartalmú ételek segítik az emésztést, megakadályozzák a szorulást, és támogatják a bélrendszerben lévő egészséges baktériumokat.

Fogyást támogató gyümölcs

Vannak gyümölcsök, melyek a hatékony fogyókúra alapkövei lehetnek, a pomelo pontosan ilyen. Mivel alacsony a kalóriatartalma, nem hizlal, miközben hamar eltelít. Magas a rosttartalma, és található benne fehérje is, így hosszabb ideig megőrzi a jóllakottság érzését. Desszert helyett egy adag pomelo fogyasztással kielégíthetjük az édes íz iránti vágyunkat, anélkül, hogy tönkretennénk a fogyókúrás ebédünket.

Ha mindez nem lenne elég, a pomelót összefüggésbe hozták a csontsűrűség javulásával, a testsúly hosszú távú megtartásával, a bél- és agyi egészség javulásával, valamint egyes krónikus betegségek kockázatának csökkenésével. Ezek után nem is kérdés, hogy mi legyen a holnapi gyümölcs – de mi lesz az ebéddel? Ha nincs idő főzni, rendeljen házhoz finom ebédet a Cityfoodtól, így időt és energiát spórolhat meg önmagának. Csak néhány kattintás, és a futár már érkezik is a házhoz rendelt ebéddel!