Banános pite

A gyümölcsök versenyében a banán előkelő helyet foglal el, világszerte rengeteg fogy belőle minden évben. Imádják kicsik és nagyok, ez az a gyümölcs, amit még azok is szoktak szeretni, akik a többi gyümölcstől idegenkednek. Könnyen emészthető, savtartalma jóval kisebb más gyümölcsökénél, ezért kisgyermekek számára is bátran adható, és számos gyógyhatással rendelkezik. Remek szénhidrátforrás, gyorsan energiához juttatja a szervezetet. Egyetlen hátránya, hogy főzve vagy sütve elveszíti jellegzetes ízét és állagát, ezért banános süteménnyel ritkán találkozunk. A Cityfood számára azonban nincs lehetetlen, ezért most egy igazán különleges, banános pite receptet mutat kedves olvasóinak, ami sütőben készül meg nem is, de egy biztos: mindenki imádni fogja!

Hozzávalók a tésztához:

A krémhez

  • 130 g kristálycukor
  • 40 g kukoricakeményítő
  • 2 tojás sárgája
  • 2 csésze tej
  • 75 ml tejszín
  • 30 g vaj
  • 2 tk vanília aroma

Töltelék és díszítés:

  • 3 banán
  • tejszínhab

A kekszet aprítógépbe tesszük, és morzsás állagúra törjük. A vajat felolvasztjuk, és összekeverjük vele, majd egy sütőpapírral bélelt kerek piteformába szórjuk, és jól belenyomkodjuk. Akkor lesz szép a piténk, ha az oldalaira is felnyomkodjuk kicsit a morzsás tésztát. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és 10 perc alatt kissé megsütjük a morzsatésztát. Az idő leteltével kivesszük, és teljesen kihűtjük.

Amíg hűl, elkészítjük a krémet. Egy lábasba öntjük a kristálycukrot, a keményítőt és két tojás sárgáját. Habosra keverjük, majd a tejjel felöntve, nagyon lassú tűzön elkezdjük felfőzni. Amikor már kezd melegedni, beleöntjük a tejszínt is, majd sűrű, puding állagú masszát főzünk belőle. Ha besűrűsödött, belekeverjük a vajat és a vanília aromát is. Amíg egy kicsit hűl, két banánt meghámozunk, felkarikázzuk, és a pite aljára szórjuk. Leöntjük a langyos pudinggal, és hideg helyen hűtjük két órát. A teljesen kihűlt süteményt szervírozás előtt díszítjük néhány banánkarikával és tejszínhabbal.

Egyszerű, kiadós, rendkívül finom és vendégvárónak sem utolsó desszert. Ha Ön is inkább sütni szeret, mint főzni, akkor a Cityfood ebéd házhoz szállítás szolgáltatását pont Önnek találtuk ki. A Cityfood finom meleg ételkínálattal várja kedves megrendelőit, hétről hétre megújuló menünkben mindenki megtalálja kedvenceit!