A manióka gyöngye: a tápióka

A Cityfood egyenesen rajong az új élelmiszerekért és alapanyagokért, hiszen nincs is jobb, mint felfedezni egy olyan ennivalót, aminek létezéséről sokáig nem is tudtunk. Az elmúlt évtizedek egyik nagy felfedezettje a tápióka, ami nem más, mint a manióka gyökeréből származó keményítő-granulátum. A reformkonyhát követők, az egészségesen táplálkozók és az egzotikus ízek rajongói körében egyre népszerűbb, sőt mi több, kedves megrendelőink is gyakran választják a tápiókapudingot desszertként. Hogy miért érdemes tenni vele egy próbát? Erről szól e heti cikkünk!

Sokoldalú alapanyag

A tápióka olcsó, tápláló és ma már könnyedén beszerezhető élelmiszer, és bár elsőre furcsán hangozhat, de ez a Föld negyedik legfontosabb kalóriaforrása, csak a cukor, a rizs és a kukorica előzi meg. A manióka Dél- és Közép-Amerikából származik, de mára minden trópusi éghajlaton megtalálható. A feldolgozás után lisztként, vagy kisebb-nagyobb gyöngyök formájában kerül a boltokba.

Egészséges és hasznos tápanyag

Nem csupán finom, de egészséges is a tápióka! Gazdag fehérjében, segít az izomépítésben, magas kalciumtartalma erősíti a csontokat, a benne található kálium pedig jótékonyan befolyásolja a keringést. Serkenti az emésztést, nem okoz puffadást, és kiváló energiaforrás. Gyorsan ellátja szervezetünket energiával, ezért amikor csak néhány percünk van az evésre, jó, ha van kéznél egy kis tápiókás finomság.

Bármilyen étrendbe beilleszthető

A tápiókával készült ételt a gluténmentes és a paleolit étrendbe is beilleszthetjük, de a vegán konyhának is fontos alappillére lehet. Mivel alacsony a kalóriatartalma, nagyon finom, kalóriaszegény ételek készíthetők a segítségével. Desszertek kiváló alapanyaga, hazánkban leginkább az édeskonyha használja. Készülhet belőle kása, kevert sütemény, de akár palacsinta is.

Tápiókapuding – egy új kedvenc

A tápiókapuding nemcsak finom, de könnyű is, így ideális lezárása lehet egy bőséges ebédnek. Ha Ön is ki szeretné próbálni, kóstolja meg a Cityfood étlapjáról a gyümölcsös tápiókapudingot! Semleges íze kiválóan harmonizál a szederrel, málnával és kókusztejjel. Mivel cukormentes, így tökéletes választás a diétázóknak és a vonalaikra figyelőknek is. Rendelje meg a Cityfoodtól, futárunk pedig házhoz szállítja az ebéd többi fogásával együtt!