Házi húsgolyó csirkéből

A húsgolyóról a legtöbb embernek a sárga és kék színeiről ismert lakberendezési áruházlánc jut eszébe, hiszen aki járt már feléjük, az jó eséllyel kóstolta a skandinávok kedvencét, a húsgolyót. Krumplipürével, párolt borsóval és áfonyaszósszal szokás arrafelé enni, de itt nem ér véget a húsgolyó felhasználási lehetőségeinek hosszú sora. A húsgolyó ugyanis rendkívül sokoldalú étel, remekül illik tésztás ételekhez, szószokba mártogatva, főzelék mellé, salátához keverve, de akár még egy szendvicsbe téve is. A fogyókúrás étrend fontos eleme lehet, hiszen alacsony szénhidráttartalma mellett remek fehérjeforrás, tehát mindent tud, ami a fogyókúra sikeres fenntartásához fontos. A Cityfood most egy csirkehúsból készült recepttel lepi meg kedves olvasóit – mutatjuk, mennyire egyszerű elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma, pépesre zúzva
  • 1 kg darált csirkehús
  • 1 tojás
  • fél csésze zsemlemorzsa
  • 2 ek olívaolaj
  • fél csésze reszelt parmezán sajt
  • fél tk só
  • fél tk bors

A fokhagymát megpucoljuk, majd egy fokhagymanyomón áttörjük. A vöröshagymát meghámozzuk, aprítógépbe tesszük, és amennyire csak lehet, összezúzzuk. Ha nincs kéznél aprítógép, a hagymát nagyon apróra vágjuk. Egy tálba öntjük mindkettőt, majd hozzáadjuk a csirkehúst. A tojást és a zsemlemorzsát szintén beleöntjük, majd meglocsoljuk az olívaolajjal. A parmezán sajtot lereszeljük, és a sajtmorzsát is a tálba öntjük. Végül fűszerezzük – a só és a bors nélkülözhetetlen, de kerülhet bele bármilyen más aprított zöldfűszer is, ami éppen kéznél van. Az összes hozzávalót jól összekeverjük, míg pépes állagú masszát kapunk belőle. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és egy nagyméretű lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, és a tepsibe sorakoztatjuk őket. 25-30 perc alatt készre sütjük a sütőben. Melegen tálaljuk, de ha nem fogy el frissen, le is fagyaszthatjuk. A fagyasztóból kivéve még fagyos állapotban átsüthetjük őket, így olyan lesz, mintha frissen készültek volna.

Ugye mennyire egyszerű? Ha Önnek is fontos az egészségtudatos táplálkozás, de nincs ideje az otthoni főzőcskézésre, rendeljen házhoz egészséges ételeket a Cityfood Vitálkonyha menüjéből! Még éppen időben vagyunk a nyári karcsú alak eléréséhez, most érdemes odafigyelni az étkezésünkre!