Fogyókúrát támogató tippek

Világszerte rengeteg embert érint az elhízás, a hivatalos statisztikák szerint Magyarországon a teljes felnőtt lakosság 64 százaléka túlsúlyos vagy elhízott. Rengetegen vannak, akik számára leküzdhetetlen akadály a fogyókúra, és hiába próbálják meg időről időre, a várt eredmény elmarad. Ennek lehetséges okairól mindenképpen érdemes szakemberrel konzultálni, de egy biztos: fogyókúrázni nem könnyű dolog, pláne, ha okosan és fenntarthatóan szeretnénk csinálni. Ehhez a nehéz, de mindenképpen hasznos folyamathoz szeretne a Cityfood hozzájárulni Vitálkonyha menüjével és néhány hasznos tippel!

Zöldségek minden mennyiségben

A zöldségek rendkívül egészséges és sokoldalú alapanyagok, és gyakran halljuk, hogy a fogyást támogató étrendbe nagyon jól beilleszthetőek. A legjobb, ha köretként is zöldséget fogyasztunk, ha lehet, teljesen kiváltva velük a hagyományos, szénhidrátdús köreteket. De hogy ne legyen olyan egyhangú az étel, érdemes minden étkezéshez vegyesen fogyasztani őket.

Teljes kiőrlésű gabonák

A magas szénhidráttartalmú élelmiszereket teljesen kizárni nagyon nehéz, ezért nagy segítség lehet a teljes kiőrlésű gabona. Ezek segítségével fogyaszthatunk pékárut anélkül, hogy teljesen tönkretennénk a fogyókúrát. Ha mégis ragaszkodunk a jól megszokott szénhidrátokhoz, azok az étkezés legfeljebb egyharmadát tegyék ki, és fokozatosan csökkentsük mennyiségüket.

Tejtermékek okosan

A tejtermékek nagyon hasznos fogyókúrát támogató élelmiszerek, hiszen magas fehérjetartalmuk energiát ad szervezetünknek. Ám nagyon fontos, hogy csökkentett zsírtartalmú és cukormentes tejterméket válasszunk, mert rengeteg joghurt a magas cukortartalmával nem kedvez a fogyókúrának.

Fehérje mindig legyen a tányéron!

Hogy a kisebb adagok mellett is jóllakottnak érezzük magunkat, mindig legyen a tányérunkon magas fehérjetartalmú élelmiszer, pl. hal, bab, tojás, hús, borsó, sajt. Ezek segítenek a jóllakottság érzés fenntartásában, és hamar eltelítenek.

Halat heti kétszer

A hal nagyszerű tápanyagforrás, érdemes heti kétszer fogyasztani. Ehetjük főzve, sütve, de olajos hal formájában is, hiszen rengeteg hasznos tápanyag található benne. Minél többféle hal kerül a tányérunkra időről időre, annál jobb.

Okosan a zsiradékokkal

Zsiradékra a fogyni kívánó szervezetnek is szüksége van, de nem mindegy, milyet választunk. A legjobb, ha telítetlen zsírsavakban gazdag olajokat használunk, mint az olíva, a napraforgó vagy a repceolaj.

A megfelelő hidratáció rendkívül fontos

Mit sem ér a fogyókúra megfelelő vízellátottság nélkül. Napi 6-8 pohár folyadékra mindenkinek szüksége van, aminek kis részét kiteheti a tea, kávé, esetleg a leves, de nagy része mindenképpen friss és tiszta víz legyen. Ha ezt teljesíteni tudjuk, az már fél siker a fogyáshoz!

Az egészséges táplálkozás két alapköve a változatosság és a tudatosság. Ehhez nyújt segítséget a Cityfood, Vitálkonyha menünk ugyanis megfelel minden egészségtudatos elvárásnak. Rendeljen tőlünk finom meleg ételt minden napra, fogyjon velünk koplalás nélkül!