A szilva az egyik legfinomabb nyár végi csemege, lédús, édes gyümölcséből készíthető rengetegféle étel: fahéjas szilvaleves, édes szilvaszósz, szilvás lepény, lekvár vagy akár aszalt szilva. Számos pozitív élettani hatással bír,… Tartalom Megtekintése
Az egyik legfinomabb jellegzetes nyári étel – van, aki sóval szereti, mások fűszeres vajjal, de a legtöbben csak úgy magában, frissen gőzölögve. Strandok klasszikusa, de otthon sem bonyolult elkészíteni, és… Tartalom Megtekintése
Nincs is finomabb egy jó sűrű házi baracklekvárnál, ami nincs tele mindenféle adalékanyaggal és zselésítővel, tartósítószerrel. Igen ám, de ahhoz, hogy a lekvár sűrű legyen, bizony sokáig kell főzni, és… Tartalom Megtekintése
Nyáron nem csak a légkondicionálók és a ventillátorok vannak erősen megdolgoztatva, hanem a hűtők is. Egész dinnyék, főtt étel, rengeteg víz és az egyéb folyadékok mind azt várják, hogy minél… Tartalom Megtekintése
Tombol a forró nyár, egyre több friss hazai gyümölcs és zöldség érik be ezekben a hónapokban. A cukkini az egyik legegészségesebb mind közül, ezért érdemes ilyenkor nyáron sok cukkinis ételt… Tartalom Megtekintése
Ki szereti a cukkinifőzeléket? Biztosan akadnak, akik igen, de feltehetően még többen, akik nem, hiszen a tökfélékből készült főzelék tipikusan a „nemszeretem” ételek egyike. Ennek ellenére érdemes számolni a nyári… Tartalom Megtekintése
