Az évszakok ritmikus váltakozása hatással van egész életünkre, mindennapjainkra és hangulatunkra. Ha az évszakhoz igazítjuk ruhatárunkat és otthonunk dekorációit, akkor miért ne tennénk ugyanezt ételeinkkel is? Vannak olyan ételek, amelyek… Tartalom Megtekintése

A kelkáposztával sok háziasszonynak meggyűlik a baja, leginkább azért, mert túl nagy. Az odáig rendben van, hogy megvásárolunk egy fej káposztát, mert szeretnénk frankfurti levest, rakott kelt vagy éppen kelkáposzta… Tartalom Megtekintése

Hagyományos, mert hazánkban puliszka néven évtizedeken át igazi túlélő étel volt a súlyos élelmiszerhiány idején, ugyanakkor modern, mert sokan csak most kezdenek ismerkedni vele, és Olaszországból érkezett különleges ételnek vélik…. Tartalom Megtekintése

Nyakunkon a tél, a hideg és a hosszú, sötét esték. Jólesik ilyenkor kicsit begubózni és forró italokkal csempészni egy kis melegséget az életünkbe. Előkerül a nyáron elfeledett forró csoki, a… Tartalom Megtekintése

Közeleg jeles napunk, a Márton-nap, elő a lila káposztával és a libával, hiszen ilyenkor a sült libáé, a párolt káposztáé és a lúdlevesé a főszerep. A magyar néphagyomány fontos jeles… Tartalom Megtekintése

Vajon létezik olyan ember, aki nem szereti a pogácsát? Akárhogy gondolkodunk, nem tudjuk elképzelni. A pogácsa az egyik legalapvetőbb vendégváró nasi, de gyakran készül az unalmas és hideg vasárnapokon, a… Tartalom Megtekintése